Bifido acidofilní mléko pro 1-5 l mléka

Kultury pro DOMÁCÍ přípravu bifido acidofilního mléka - 1 sáček pro  zpracování 1-5 l mléka. Kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 1677
Značka: BULGARICUS
94 Kč / ks 77,69 Kč bez DPH
Kategorie: DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN
Hmotnost: 0.005 kg
Položka byla vyprodána…

Obsah:

Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium complex: B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis, Lactobacillus acidophilus.

 

Návod:

1 -5 l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na  39 – 40°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 39 – 40°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 40°C. Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je mléko hotový, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita acidofilního mléka závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko. 

Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: