Kefír na 1-5l mléka

Mlékárenské kultury na  DOMÁCÍ přípravu kavkazského kefíru - 1 sáček pro zakvašení 1-5 l mléka (až 50l kefíru). Z hotového kefíru zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka.

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 1555
Značka: BULGARICUS
94 Kč / ks 77,69 Kč bez DPH
Kategorie: DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN
Hmotnost: 0.005 kg
Položka byla vyprodána…

Obsah:

Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar.diacetylactis, Lactococcus lactis sp.

cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus,

Kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Návod:

 

1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30 minut odstát. Pak se zchladí na 29°C- 32°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí.

Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C  po dobu 20-24 h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby

přikryjí izolačním materiálem (deka, termo taška).

Po 20-24h se nádoby uloží do lednice.  Po zchlazení na 10°C je vhodný ke konzumaci. Z hotového kefíru oddělíte  část, kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě  je fermentace kratší o

2-3h.

Kvalita kefíru závisí na kvalitě mléka.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: