Tvaroh pro 1-5l mléka

1 sáček kultury pro přípravu tvarohu pro domácí použití - na 1-5L mléka.Obsahuje minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy,  Druhy:  Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Streptococcus thermophilus.. Kmeny jsou použité  z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Skladem
Kód: 1679
Značka: BULGARICUS
94 Kč / ks 77,69 Kč bez DPH
Kategorie: DOMÁCÍ VÝROBA POTRAVIN
Hmotnost: 0.005 kg

Návod:

1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 37°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně  se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 37°C po dobu 10-12h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termotaška). Když se zakvašení provede večer, na druhý den ráno je hotový. Hustý zakvašený produkt se dohřeje a oddělená syrovátka se scedí. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita produktu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků  zkuste jiné mléko.

Uchování:0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: